Premium kwaliteit
Uit voorraad leverbaar
Gratis verzending vanaf €35,-
0
Premium kwaliteit
Uit voorraad leverbaar
Gratis verzending vanaf €35,-

18 januari 2022

Bamboe sokken tegen zweetvoeten

Er zijn veel redenen om te kiezen voor bamboe sokken. Zo zijn ze duurzaam, heerlijk zacht aan je voeten en omdat het materiaal ontzettend sterk is, blijven je sokken lang goed. Een andere reden dat steeds meer mensen bamboe gaan dragen, is omdat bamboe sokken helpen tegen zweetvoeten. Dit komt omdat bamboe van nature enkele eigenschappen bezit die verdomd goed van pas komen als je niet wilt dat je voeten gaan stinken. In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies zit.

Waarom gaan voeten eigenlijk stinken?

Voordat we kunnen uitleggen waarom bamboe helpt bij stinkvoeten, moeten we eerst uitleggen hoe stinkvoeten eigenlijk ontstaan. Want zweet zelf stinkt niet. Dat is gewoon zout water dat uit je poriën komt, ook als die poriën zich in je voeten bevinden. Er is niets mis mee en is hartstikke gezond, want zonder te zweten zou je lichaam helemaal oververhit raken.

Zweet op je voeten gaat pas stinken als het lange tijd in aanraking komt met de bacteriën die er van nature leven. Oftewel: wanneer je blijft zweten en het zweet niet weg kan bij je voeten. De bacteriën kunnen zich dan snel vermenigvuldigen en zetten zweet om in een zure substantie. Een substantie met een penetrante zure lucht die we stinkvoeten noemen. Gadver!

Het probleem met ander type sokken

Om ervoor te zorgen dat je voeten niet gaan stinken, moet je dus aan de ene kant zorgen dat je zo min mogelijk zweet. Aan de andere kant moet je zorgen dat als je zweet, dit zweet eenvoudig weg kan en kan verdampen. Twee materialen die je ontzettend veel ziet bij sokken zijn katoen en polyester. En die hebben beide niet zulke handige eigenschappen als je stinkvoeten wilt voorkomen.

Polyester isoleert sterk en neemt vocht niet op, maar laat het ook nauwelijks door. Dit is op zich lekker in de winter als je je voeten lekker warm wilt houden, maar je raadt het vast al. Door deze eigenschappen worden je voeten hartstikke warm, waardoor ze extra veel gaan zweten. Omdat het zweet bovendien niet weg kan, ontstaat een ideale voedingsbodem voor bacteriën. En dat ruik je!

Katoen ventileert beter en kan vocht ook goed afvoeren. Het ademt. Daarom is katoen al een stuk beter dan polyester, maar er is één groot nadeel. Katoen droogt namelijk heel langzaam, waardoor het zweet alsnog aan je voeten blijft plakken. Vooral als je ook schoenen draagt krijg je op die manier weer een ideale omgeving voor stinkbacteriën. Niet fijn!

Waarom bamboe sokken helpen tegen zweetvoeten

Bamboe sokken zijn dé oplossing voor zweetvoeten, omdat bamboe de beste eigenschappen van polyester en katoen combineert. Net als katoen ademt het materiaal zeer goed, waardoor je voeten lekker koel blijven en zweet makkelijk wordt afgevoerd. En net als polyester neemt bamboe vocht nauwelijks op, zodat je sokken snel drogen en het zweet niet vasthouden. Door deze unieke eigenschappen zweet je dus minder, en krijgen bacteriën veel minder kans zich te vermenigvuldigen en zweet om te zetten in die stinkende substantie. En dat ruik je (niet)!

Laat een reactie achter

Comment form text

* Verplichte velden
[WEBWINKELKEURWIDGET layout=modern theme=light color=#ec008b show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=290px interval=5000 language=nld]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »