Premium kwaliteit
Uit voorraad leverbaar
Gratis verzending vanaf €35,-
0
Premium kwaliteit
Uit voorraad leverbaar
Gratis verzending vanaf €35,-

18 januari 2022

Vier oplossingen voor zweetvoeten

Stel je voor. De zon schijnt, de temperatuur is aangenaam, je bent lekker bezig en dan… pfoeh! Die typische geur van zweetvoeten trekt je neusgaten in. Niet fijn en behoorlijk ongemakkelijk! Gelukkig zijn zweetvoeten een onschuldig kwaaltje, waar iedereen weleens last van heeft. Bovendien kan je er eenvoudig wat aan doen. Benieuwd wat werkt tegen stinkvoeten en hoe je altijd met frisse voeten door het leven kan gaan? Lees dan snel verder, want hier zijn vier dingen die je kan doen tegen zweetvoeten.

Wat is de oorzaak van zweetvoeten?

Om te weten wat je er tegen kan doen, is het goed om te weten waarom stinkvoeten eigenlijk stinken. Zweten is een gezonde en normale reactie van je lichaam om de temperatuur van je lichaam onder controle te brengen. Als je lichaamstemperatuur stijgt, ga je zweten, waardoor je weer afkoelt. Zweet zelf stinkt niet. Pas als het in aanraking komt met bacteriën, die zich in een warme en vochtige omgeving als een malle kunnen vermenigvuldigen, ontstaat die typische zweetvoetenlucht.

1. Draag bamboesokken

Een van de redenen waarom wij met Socks & Co begonnen zijn, is mensen te helpen met zweetvoeten. Onze eerste tip is dan ook om zo snel mogelijk over te schakelen op bamboesokken, als je dit nog niet geprobeerd hebt. Waarom? Omdat bamboe drie dingen doet: vocht opnemen, vocht en bacteriën afvoeren en de warmte buitenhouden. Zo blijven je voeten lekker koel, waardoor je minder zweet. Ook krijgen bacteriën geen kans zich te vermenigvuldigen, zodat je zweet ook niet gaat stinken. Op die manier combineert een bamboesok dus de beste eigenschappen van katoen, polyester en wol in één enkele sok!

2. Draag ademende schoenen tegen zweetvoeten

Ook door goede schoenen te dragen, voorkom je nare geurtjes. Logisch, want een schoen is in feite niets anders dan een extra stevige sok. Ook bij je schoenkeuze is het belangrijk dat je schoenen neemt die warmte en vocht goed afvoeren. Oftewel: dat ze ademen. Zo houd je jouw voeten koel en krijgen die kleine bacteriemonstertjes geen kans.

Met bamboeschoenen kunnen we je vooralsnog niet helpen, maar schoenen van (echt) leer zijn ook meer dan prima, omdat dit van nature ademt. Ook de wat duurdere sneakers zijn doorgaans gemaakt van materiaal dat goed isoleert en vocht afvoert. Blijf vooral weg van goedkopere sneakers van synthetisch materiaal. Dit zijn namelijk schoenen waar bacteriën zich kiplekker in voelen!

3. Was regelmatig je voeten

Met name op warme dagen is het onvermijdelijk dat je toch wat gaat zweten en dat je voeten wat geur afgeven. Om de geur te stoppen is het dan belangrijk dat je de bacteriën geen kans geeft zich te vermenigvuldigen. Oftewel: wassen! Was minimaal één keer per dag je voeten grondig met lauwwarm water en (antibacteriële) zeep, maar vaker kan natuurlijk ook. Ook een voetenbad doet vaak wonderen, en is nog heerlijk ontspannend ook!

Zorg in ieder geval dat je je voeten goed afdroogt na het wassen. En natuurlijk trek je een paar schone sokken aan en stap je niet direct weer in je natte schoenen!

4. Verwijder overtollig eelt

Wat je vaak ziet is dat vooral jonge, sportieve mannen last hebben van zweetvoeten. Dit komt deels door hormonen (waar je dus niks tegen kan doen), maar het heeft nog een andere reden. Wie sport, en dan met name sporten waarbij je je voeten zwaar belast (voetbal, basketbal, hockey, hardlopen, enzovoort), kweekt automatisch overtollig eelt. En eelt is een fijn plekje voor bacteriën om zich op te houden!

Heb jij ook last van te veel eelt én regelmatig stinkende voeten? Wat je dan tegen je zweetvoeten kan doen is dit eelt verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld met een voetvijltje, maar de pedicure bij jou in de buurt helpt je vast ook met plezier.

Laat een reactie achter

Comment form text

* Verplichte velden
[WEBWINKELKEURWIDGET layout=modern theme=light color=#ec008b show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=290px interval=5000 language=nld]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »